Uutiset ja tiedotteet

Labtiumille on myönnetty Avainlippu-tunnus

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Labtiumille Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle. Lisää Avainlippu tunnuksesta pääset lukemaan täältä.  

Labtium Oy kehittää digitaalisia palveluitaan

Labtium Oy Jyväskylän polttoaine-analytiikkaan keskittynyt yksikkö jatkaa palveluiden ja tuotteiden kehitystyötä. Huhtikuun alusta aloitettiin pitkäaikaisen asiakkaamme Vapo Oy:n kanssa tulosten online seurantapalvelu, jota ensi vaiheessa on pilotoitu ja testattu käytännössä yhdellä Vapon asiakasalueella. Palvelua laajennetaan myöhemmin kevään ja kesän aikana koko konsernin käyttöön. Asiakkaalla on palvelun kautta mahdollisuus seurata lähettämiensä tilausten valmistumista ja nähdä eri aikaan  valmistuvien analyysien tuloksia entistä nopeammin. Asiakkaan kaikki viralliset testauselosteet löytyvät helposti palvelusta ja asiakas voi tarpeidensa mukaan siirtää dataa omaan jatkokäyttöönsä. Palvelu toimii sekä suomeksi että englanniksi. Se on tarkoitettu asiakkaille, joiden toiminta vaatii säännöllistä analytiikkaa joko laskutuksellisiin, sopimusluonteisiin  tai viranomaistarpeisiin. 

Lue lisää...

Labtium Lapin malmikuumetta auttamassa

Lue Kauppalehden artikkeli Vihreän kiven metsästys, joka on kattava reportaasi Keski-Lapin malmikuumeesta. Artikkelissa kerrotaan myös Labtiumin Sodankylän laboratoriosta, ainoasta geologisiin näytteisiin erikoistuneesta laboratoriosta, joka tekee analyysit alusta loppuun Suomessa. Artikkelin pääset lukemaan tästä

Labtium hyväksytty lannoitevalmistelain nojalla viranomaistutkimuksia tekeväksi laboratorioksi

Elintarviketurvallisuusvirasto EVIRA hyväksyi Labtium Oy:n Jyväskylän yksikön laboratorion lannoitevalmistelain  sekä maa- ja metsätalousministeriön asetusten 24/11 ja 11/12 mukaisia lannoitevalmistevalvontaan liittyviä analyysejä viranomaisille tekeväksi laboratorioksi. Labtiumin laboratorioyksikkö on lisätty Eviran ylläpitämään hyväksyttyjen laboratorioiden rekisteriin. Labtium Oy on standardin ISO/IEC 17025 mukaisesti akkreditoitu laboratorio ja sillä on käytössään asianmukaiset menetelmät lannoitevalmisteiden analysointiin. Hyväksynnän piiriin on myönnetty maanparannusaineista ja kasvualustoista tehtävät analyysit.

Lue lisää...

Maanparannusaineiden ja kasvualustoiden analytiikka akkreditoinnin piiriin

Labtium on laajentanut akkreditoitua analyysitoimintaansa kattamaan myös maanparannusaineista ja kasvualustoista tehtävät analyysipalvelut. Pätevyysalueemme sisältää nyt kaikkiaan seitsemän eri menetelmää, jotka ovat oleellisia maanparannusaineita ja kasvualustoja tutkittaessa.

Lue lisää...

Kiitos vierailustanne!

Kiitokset teille kaikille, jotka tutustuitte osastoomme Euro Mine Expo 2016 konferenssin aikana Skellefteåssa. Tapahtuma oli menestys, messuilla kävi kolmen päivän aikana yli 1620 messuvierasta 37 maasta. Toivomme, että vierailunne oli kiinnostava ja antoisa.  Kultahippujen painon arvauskisaan osallistui 75 vierailijaa. Voittajan, Sven-Erik Ödlingin,  arvaus  0.58210 g osui lähimmäksi oikeaa tulosta, 0.55001 g, ja hänelle lähetetään palkintona ollut timanttisormus. Onnittelemme voittajaa!

EuroMineExpo 2016

Labtium osallistuu tänäkin vuonna Euro Mine Expo 2016 malminetsinnän ja kaivostoiminnan messuihin Skellefteåssa 14. -16.6.2016 . Kutsumme teidät tutustumaan näyttelyosastoomme # 125. Lue lisää näyttelystä tästä.

http://www.eurominexpo.com/

 

Labtiumista nyt myös jalometallituotteiden CCM-leimausta

Asiakkaittemme jalometallituotteita tarkastetaan ja leimataan Labtiumissa Suomen tarkastusleiman lisäksi myös CCM-leimalla.  (Convention on the Control and Marking of Articles of Precious Metals - http://www.hallmarkingconvention.org/index.php)

CCM- leimatut korut hyväksytään sellaisenaan Wienin sopimuksen valtioissa. Leimaus helpottaa kotimaisten koruvalmistajien vientiä.

Pätevyysalueemme laajeni Sodankylässä

FINAS teki akkreditoinnin määräaikaisarvioinnin Labtiumin Sodankylän toimipisteessä lokakuussa. Sodankylässä tehtävä geologisten ja prosessinäytteiden XRF-analytiikka sekä pää- ja hivenalkuaineiden Na-peroksidisulatteesta tehtävä ICP-OES-analytiikka on nyt akkreditoinnin piirissä. Pätevyysaluettamme laajennettiin kattamaan myös laaja joukko kuningasvesiliukoisia alkuaineita. Tutustu voimassaolevaan pätevyysalueeseemme.

Jouluterveydys

Toivotamme kaikille asiakkaillemme Hyvää Joulua ja Menestyksekästä Vuotta 2016!

Tulosta sivu