Ilmapäästöt - pienhiukkaset

Hiukkasnäytteitä tutkitaan mm. selvitettäessä ilmanlaatua, palokaasujen koostumusta tai kehitettäessä / muutettaessa polttoprosessia. Labtiumilla on vuosikymmenten kokemus absorptioliuosten, aerosolinäytteiden ja erityyppisille suodattimille kerättyjen hiukkasnäytteiden analysoinnista. Tarjoamme kattavan valikoiman analyysimenetelmiä ilmassa olevien hiukkasten ja savukaasujen määrittämiseksi. Käyttämämme menetelmät mahdollistavat tarkat pitoisuusmääritykset myös silloin, kun kerättyjen hiukkasten massa on alhainen.

Menetelmämme soveltuvat mm. suuren volyymin keräimien, PM2,5, PM10, kvartsi-, lasikuitu-, polykarbonaatti-, selluloosa- ja teflonsuodattimien analysointiin. Suodatinmateriaalia valittaessa kannattaa huomioida, että useat suodatinmateriaalit saattavat sisältää merkittäviä pitoisuuksia monia alkuaineita. Suosittelemmekin puhtaan suodattimen analysointia ennen niiden käyttöä tai viimeistään näytteiden analysoinnin yhteydessä.

Suodatinnäytteille käytettävä liuotusmenetelmä valitaan yhdessä asiakkaan kanssa tutkittavien komponenttien, suodatinmateriaalin ja tutkimuksen tarkoituksen perusteella. Käytössämme on useita liuotusmenetelmiä suodattimien vesiuutosta niiden kokonaispitoisuuksien määrittämiseen (esim. SFS-EN 14385).

Analysoitavia komponentteja ovat esim.

  • anionit; Cl-, Br-, F-, NO3, -, SO42-
  • elohopea
  • alkuaineet
    • kuten alkali- ja maa-alkali alkuaineet; Na, K, Mg, Ca
    • raskasmetallit; As, Cd, Cr, Co, Cu, Mn, Ni, Pb, Sb, TI, V jne.

Savukaasujen absorbointiliuosten alkuaineiden ja elohopean määrityksemme ovat akkreditoituja.
Suodatinnäytteiden tulokset voidaan ilmoittaa asiakkaan tarpeen mukaan pitoisuuksina suodatinta, ilmakuutiometriä tai suodattimelle kerättyä kiinteää näytettä kohti (mg/kg).

Kysy lisää
Jorma Torniainen Asiakkuuspäällikkö Puh. 040 829 4669 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Kaarina Fagerholm Laboratoriopäällikkö Puh. 040 829 4548 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tulosta sivu